viernes, 4 de noviembre de 2011

Desert d'Atacama. Terratremol de grau 6

Hola que taaal!


Aquest cap de setmana ens hem dedicat a descobrir el nord de xile. Hem agafat un bitllet d'avió amb la companyia sky airlines (175e per cap anada i tornada, amb menjar!!).
Teniem el vol de sortida de Santiago de Xile a les 16.15 i vàrem acabar sortint a les 18:30. Arribant a Calama (l'aeroport mes proper a San Pedro de Atacama) dues hores i mitja mes tard. Com no era d'esperar una altra cosa, caminant desde l'avió fins a la terminal per tota la pista.


Aerodromo El Loa, Calama
Alla haviem llogat un cotxe. Segons especificacions "similar a Terrano". Aixi que.. tachan! ens donen una pick up toyota amb les rodes de turisme. Ni us explico com patinaven les rodes per mig de totes les carreteres de terra que hi ha per allà!

San Pedro de Atacama es localitza a uns 90 km per una carretera recte. I quan dic recte es que no te cap corva. Ja us podeu prendre un bon cafe per no dormir mentres conduiu per aquesta carretera. Això si, unes pendents molt fortes i molt de camió. Recordeu que Sant Pedro esta a molt pocs quilometres de Bolivia i d'Argentina i és el pas natural dels camions de mercaderies que porten el transport fins als ports situats al Pacific.


Carrer principal de San Pedro d'Atacama

Ens hem allotjat a l'hostal "don Raul". Molt correcte, amb wifi gratuita a la zona de recepció i menjador. L'esmorzar fantastic inclòs en el Preu. I molt ben situat, al centre de San Pedro, al carrer Caracoles 130.

Aixi que quan hem arribat, hem deixat les coses i hem anat a sopar. L'hotel ens ha recomanat 3 restaurants: La Casona, Blanco, Estaca. Després ens hem enterat que els tres restaurants son del mateix amo i que, casualment, coincideix amb el amo de l'hotel on som. Pero tranquils, despres d'haver comprat la Loly Planet de Xile, coincideixen que La Casona es un molt bon restaurant. I aixi certifico!


La Parrillada per a dos, que era per 4!
Varem sopar: dos menus que incloien una amanida i un plat de fondo (plat principal que li diuen aqui) i dos postres, mes la parrillada de la foto. Boniiisim, ideal per anar a dormir amb la panxa plena.

Dons això, la panxa tant plena que a les 4.15 em vaig despertar pensant que era la niña del exorcista tinguent una reaccio. Van ser 20 segons de pensaments extranys: ha estat el sopar? el llit es mou? I si em giro boca a baix? continua saltant aquest llit!!! Es el coixi que es vibratori? No, perque l'acabo de treure... I si tiro espuma per la boca? no... mmm.. sera un terratremol? si, merda. M'aixeco. Osti, dreta no noto res.. m'estiro.. Uf, ja no es mou... haurà estat un terratremol!!



Res, nomes estavem a uns 60km! Però estem be!



No hay comentarios:

Top 10 de les visites