viernes, 3 de agosto de 2007

Phom Penh

Matinassu de rigor aquest mati. Una altra vegada a les 3 de la matinada per agafar el super bus a les 4 i estar a l aeroport a les 5 perque surt el vol internacional cap a Phom Penh. Segueixo dient que l aeroport nou de BKK es una passada, el que passa es que estic massa sobada i no puc fer fotos, sorry, pero prometo que en els dos propers vols fare fotos de l aeroport.

Lo dicho, arribada a PP i la gran estafada: equivalencia d euros a dolars 1:1, total que pel visat que s han de pagar 20 dolars m han cascat 20 euros. I es que per molt que ens hagin estafat passant de peles a euros, la gran presa de pel ve quan vas a un altre pais i encara prefereixen el dolars als euros!!

I clar, quan he sortit, a canviar a dolars alguna mica de pasta, que no volia que me la fotessin una altra vegada!. Per anar al centre de PP es molt senzill, pagues un taxi a 7 dolars o be una moto-taxi que en val 2! dons.... ja saveu el que he agafat, no??

El transit aqui es caotic, es com a Egipte pero amb linies discontinues i molta moto anant amb dues direccions per un unic carril. Moooola molt, pero aqui passo de llogar qualsevol estri amb rodes! El maxim que he vist ha estat 5 persones en una scoopy!!!

De seguida he anat a la guest house, en principi tenia bones referencies de la Nain 1 GH, pero el moto-taxi m ha enredat, i m he deixat a consciencia, per anar a un que es troba molt mes aprop de la zona on haig d agafar el vaixell per anar a Siem Reap. El zulo en si, es diu Diamond s Guest House, i realment esta molt be (el llit es tou, jejejeje) i pago 5 dolars per la habitacio. Realment el tema s ha posat car (comparat amb laos).

La veritat es que desde que he trepitjat PP he passat de ser un ente que circula a una turista que porta pasta i cal demanar. Realment en els 13 dies que porto de viatge no m havien demanat mai pasta, i ara... ostia, es que dones un pas i ja hi ha tres persones demanan-te pasta!!!! Nens dient "one, two, tree, smile"i possant la ma perque li donis pasta, a demanar-te la coma dels cabells a qualsevol cosa que portis. Igualment camines per la ciutat i tots els motoristes es paren per si vols que et portin, per un modic preu, clar!! pero res de moto taxis oficials!!!

Va que segueixo, el mateix motorista m ha portat a comprar el bitllet per anar a Siem Reap dema passat, cost: 25 dolars. I amb ell mateix m he anat a veure els Killing Fields de choeung ek (2 dolars l entrada) i Tuol Sleng (tambe 2 dolars l entrada). He estat pensant molt que explicar-vos d aquests dos llocs, pero la historia la podeu trobar per internet o llibres i fins i tot alguns de vosaltres la coneixereu. Crec que es millor que veieu les imatges, jo he sortit molt fotuda.

Pero la veritat es que quan vas a la teva bola coneixes molta gent, he conegut al Lee (un english man ) i tota la colla amb qui anava, mames amb nens inclossos, i hem quedat aquesta nit per xerrar ( in english of course) fer unes birretes (jo una clareta) i potser anar a menjar alguna cosa al Happy Herb. Iuju!!!!

Ara anire a dinar, i a la tarda intentare veure el Palau Reial i el Museu Nacional. Actualment tinc seriosos problemes per posar les fotos, a la nit, hora cambodjana, intento actualitzar, si no vaig molt torrada ;)


Ampliacio de la connexio. No puc penjar, ara, les fotos del mati perque les tinc a l acumulador (the professional!) aixi que espereu a dema i les veureu!! (les penjare en aquest post).

A la tarda he complert amb el planning Palau Reial (a la merda les guies val 6 dolars!!!) i Museu Nacional (3 dolars). La primera foto es del Palau Reial, la segona es de la Pagoda de Plata (tot en el mateix recinte i no es poden fer fotos inside the buildings), pero val la pena les patejades que et fots!LA foto de l edifici vermell es el museu Nacional.

Per a l entrada del Palau reial cal tenir en compte que si portes samarreta de tirants i pantalons curts no entres. Si portes samarreta encara ho pots arreglar, diposit de 1 dolar i 1000 riels pel prestec.( que hes lo que he fet jo! o us penseu que vaig am aquesta samarreta tenint custo:P)

Al museu, passen de tot i pots anar com vulguis. Guies en spanish? be, em millorat, saben que existeix el pais pero no hi ha guies, aixi que again in inglish pitinglish!!!



















Impressions generals de Cambodja:


  • comparat amb thai i Laos son una colla de guarrus, quasi tant com els xinus. Ja m he acostumat a anar sentint guarrades amb la boca tipus lapus, pero aqui la merda els hi arriba als tormells!!! (encara no m he possat flip-flops!!) I a part de guarrus, el concepte "fila india "i "guardar el torn"no el tenen gens clar, pero vaja ni aqui ni a en lloc (thai i laos) . I aixo que tots han patit regims dictatorials!!! Donde vamo a para!!



  • La gent no para de demanar, realment per quasevol cosa demanen pasta, sincerament tal concentracio de gent pobre i misera no he trobat en tot el viatge. I son molt plastes i molt descarats, si els i dius que et deixin en pau perque no tens pasta, et diuen que et porten a casa seva i que tens una habitacio per tu, que no et preocupis de res, que et conviden tambe a dinar......... andaya!!!!






  • Els nens son mes mal educats, ploren, criden, protesten, s encaren amb tu quan no els hi dons pasta. En els altres paissos els nens no sembla ni que existeixin!!





  • Sens dubte els mongs continuen sent les persones mes agradables. Et diuen hola, sempre volen conversa amb tu (aixo tb a laos i thai), son molt polite s, no tenen mai un no.... de gran sere mong!!!





  • Contaminacio? Per un tubo, realment sembla mentida la quantitat de guarrades que llencen a l ambient sent un pais tant pobre. Bkk, tambe pero es normal, tenen molta mes poblacio!!. Per cert, comenco a tenir problemes respiratoris a Phom Penh, nu se perque, a veure si s em passa!





  • La diferencia de classes, tant bestia com aqui no: pots arribar a veure un munt de Lexus i gent treient-se els polls entre ells al costat (imatges que no m atreveixo a fotografiar per respecte)





  • Tema massatges, realment mooooooolt mes cars que a Thai i que a Laos, pero algun m haig de fer! els mes economics que he vist 5 dolars, (vaja sembla la tarifa oficial per tot, dinar 5 dolars, dormir 5 dolars, massatge 5 dolars, guies 5 dolars!!!). Dema em toca dia relax a PP, per aixo si que anire a fer-me un machachitu, he trobat un lloc que, malgrat em costi els 5 dolars dons ajudo a la gent. Es tracta del Phnom Penh massage by blind, i tenen les tecniques:





  • Japaneses style Anma and Shi Atsu

  • Reflexology foot massage

  • Europe Massage

  • Thai Massage ( aquest no que ja en tinc prou d hosties)

  • Head an Shoulder Style

Cal tenir en compte que la meva idea principal era anar al centre de massatge que el porten mutilats del genocidi de Pol Pot, pero no ho he trobat.


NOTA IMPORTANT: AQUI FOT UNA CALDA QUE ET MORS, AIXI QUE DESPRES DE LLEGUIR QUE A CASA NO FUNCIONA ENCARA L AIRE ACONDICIONAT, ELS RESPONSABLES JA PODEU ESPAVILAR, JA QUE TENIU FINS EL DIA 19/08/07. SI NO FUNCIONA, AGAFEU UN BITLLET D AVIO A ALGUN LLOC QUE NI LA INTERPOL US TROBI.

6 comentarios:

lasrala dijo...

Bon dia nena!!! ara que ens havies acostumat a veuret a les fotos és una llàstima que avui no et veiem.
Ara t'envio un e-mail.
Jo continuu a Camprodón i no sé per quants dies, per què això és d'un estrès total...jajaja.
Molts petones de vaca.

Anónimo dijo...

Hola nena,respecto al aire acondicionado tu hermano esta mas que avisado y sabe que tendra que coger una patera con destino desconocido si llegas y aun no funciona,respecto a tus ultimas vivencias por estos mundos,veo que el volumen de tu mochila ha aumentado bastante,vamos lo contrario me extrañaria mucho,espero que la decepcion que te has llevado en PP se te pase rapido,las fotos son guais y aqui estamos todos siguiendo con mucho interes tus aventuras como si de una novela se tratara.Me alegra saber que te has hecho con camisetas CUSTO,la verdad es que te quedan muy bien,lastima de la talla.Por aqui todo OK,no suceden grandes cosas,es mas guay seguir tu dia a dia via ordenador que pasar calor en plan bestia.Hoy aun he salido pronto de la mutua,pero dolorido de la ostia,cuando llegue a casa "pesulets" al canto para la pierna.Teoricamente hoy viene tu hermano a casa para solucionar lo del aire,espero poder decirte pronto que ya esta solucionado,tu sigue disfrutando a tope que desde aqui aunque estemos un poco lejos todos te seguimos con mucho interes,un besazo enorme y miaus de NICO que ya esta un poco mejor.NENE.

Anónimo dijo...

hola churri, te pensabas que tenia cacos en casa jugando con mi mesanger, pues no, es que de vez en cuando tengo secretaria. ya veo que comida no te falta, pero...... ¿NO ENCUENTRAS A FALTAR, LAS MANDUNGUILLAS DE TU TIA? jejeje un beso muy fuerte . hasta mañana

Anónimo dijo...

Ostres! ja et deia jo que Cambotja és impactant però tant... bé, suposo que PP és lo més heavy q trobaràs pq jo a Siem Reap no vaig veure aquestes coses.
Així que a descansar i aviat cap a la joia del sudest asiàtic: Angkor! si, ja ho sé, soc un pesat però és que aquest lloc em va impactar realment.
Kudadin i vigila aquests pulmons!
Pd: Mooolt guapa la foto dels 4 en la scoopy, un 10 nena!

Anónimo dijo...

Ep! que el comentari d'abans era meu; q m'he oblidat de posar el nom :)

litu dijo...

és la una de la matinada. Avui voto, demà m'ho llegeixo i et voto altre cop... ;-)

Top 10 de les visites