viernes, 2 de julio de 2010

com ens mourem per Turquia


Hoooola!!


Ja que m'estic currant la trobada d'informació sobre com moure's per Turquia (ni lonelys ni leches) us ho deixo aqui apuntat perque la informació costa de trobar i moltes vegades esta en turc!


Abans de tot cal tenir en compte els diferents mitjans de transport: avió, tren, autobusos i dolmus.


l'avio: que maco es el low cost i com trobo a faltar les companyies low cost d'asia. Com qualsevol pais que es presti, Turquia també te les seves companyies aeeres que, en un moment donat, ens poden ajudar a guanyar fins a un dia de viatge en bus (i mes o menys, pel mateix preu). La companyia oficial es la Turquish airlines, despres com a low cost tenim la pegasus, onur air i altlas jet. Evidentment totes apareixen en el buscador skyscanner.


el tren: una altra alternativa, pero pel que he vist nomes es aprofitable si vas de Istambul a Ankara i/o tornes. T'estalvies un dia de viatge i una nit d'hotel. La pagina web dels transports turkus de tren es: TDCC. No crec que la utilitzem pero be.. no esta de mes


autobusos Pel que he llegit els autobusos porten tots ajudant, els mes luxosos fins i tot azafata i/o azafatu que et serveix pastes i tes inclosos en el preu. Per cert, parlant de preus dels autobusos, per flipar! quasi tant cars (i sense el quasi) que a Europa!

Les companyies Varan, Ulusoy (compte web en turc i no soc capaç de trobar si esta en angles), Metro, pamukkale, kamil koç, hagi firma. El tema es que si ja m'atavalo a sants imagineu-vos el que pot ser amb tantes companyies!!

Tots els autobusos surten del que ells anomenen otobus terminali o otogar.


El dolmus es una barreja entre autobus i taxi. Es un taxi en l'aspecte que pots pujar i baixar d'ell quan ho demanes i el preu depen del desti. I es un autobús en l'aspecte que te un recorregut mes o menys fixe (almenys que es trobi molt de transit i hagi d'agafar un carreró alternatiu). Te tant una parada de sortida com una parada de destí, i esta informada a la part davantera del vehicle. Nomes espero que estigui en un idioma inteligible! Ah, i acostuma a ser una furgoneta d'una capacitat per a 8 persones mes conductor.
Espero que les fotos superin la meva imaginació.

1 comentario:

Patricieta dijo...

Per cert, la Turquish airlines te una low cost que es diu Anadolujet. En aquesta companyia no es pot comprar res per internet, a no ser que truquis directament a Istambul o ho compris desde alla.

Top 10 de les visites