miércoles, 7 de agosto de 2013

Amb un peu a Europa i l'altre a Amèrica

Ens hem llevat amb moltes ganes, anem a buscar el cotxe al Sixt que hi ha a la zona del port, tornarem al hotel a agafar les maletes i anirem a veure el Parc Nacional de Þingvellir. Es un dels primers plats forts d'Islandia i forma part juntament amb la cascada Gullfos i l'área de Geysir del que s'anomena triangle daurat.
Esta situat a uns 50 km de Reykejavik i tot es pot veure en un sol dia. Com esta tant aprop hi ha excursions organitzades des de la capital per poder veure-ho. 



Parc Nacional de Þingvellir
Avui fa bon dia! Hem aparcat el cotxe en la zona habilitada. No s'ha de pagar entrada ni tampoc cap mena de taxa per aparcar :)
La natura es va encarregar de marcar Pingvellir com a lloc imprescindible en formar alla la placa tectónica que separa europa d'america (Almannagja) . L'home, es va encarregar de marcar aquest lloc com a seu d'un dels parlament més antics del mon (Alpingi)


Avui no hi ha gaire gent que vagi per lliure, si evitem els autocars ens podem fer fotos solets :) Al final de la pasejadeta podem  veure la cascada Oxarafoss i, al fons, a l'altre banda L'antic Parlament és una caseta molt maca, típica islandesa. L’entorn és preciós!
Oxarafoss

Strokkur
D’aquì, seguint la típica ruta turística que fa tothom, hem anat a veure el Geysir de Strokkur. La veritat és que teníem poques espectatives, però realment és increïble! Aparques i camines quatre passos…i el tens allà mateix! Sense pagar res de res!!! Cada 5 o 10 minuts aproximadament surt disparat un xorro d’aigua calenta de sota terra, que de vegades arriba a més altura i altres vegades a menys… però que no decepciona. Hem vist molts més geisers pero cap més treu xorros d’aigua…




Gullfoss o cascada daurada
I finalment, a 10km del Geysir, es troba la cascada Gullfoss, la darrera de les parades del triangle daurat. Impressionant, espectacular!! Pots caminar per la vora de la muntanya i seguir-la en tot el seu curs, veure-la des de diferents miradors, menys baixar, clar… una passada. Ens ha deixat impactats.




cráter de Kerid


Com a ultima paradeta hem vist el cràter de Kerid. Quan ens hem decidit a baixar i hem baixat s'ha posat a ploure... sempla que a part del pais de foc i gel s'ha d'afegrir la paraula pluja!!





Ja cansats, hem anat cap a Selfos, la primera vegada que fem servir airbnb… quin descobriment!! La casa es preciosa i la seva gent fantástica!!! Està de conya, té internet, jacuzzi al jardí, sauna, et deixen fer server la cuina…RECOMANABLE 100%. Ens hem banyat al hot pot, a 39ºC, i llavors.. ha començat a ploure! 

No hay comentarios:

Top 10 de les visites