jueves, 8 de agosto de 2013

Landmannalaugar

Aquest matí, quan ens hem despertat, hem vist que el dia una mica nubolat; creiem que tindrem la sort dels darrers dies.. que fara sol i será increible visitar les muntanyes de colors de Landmannalaugar.

De camí cap a Landmannalaugar, hem parat vàries vegades per a fer fotos del paisatge (encara no estem habituats a l'espectacularitat d'Islàndia!). 



El camí cap a Landmannalaugar comença a ser pessat a partir de la carretera 26... i sobretot a la carretera F225 que és de sorra i pedres, incòmoda de conduir. Tot i que no hi ha cap zona difícil de fer, el camí es fa molt llarg i pesat. A mesura que avançàvem, el cel s’anava tapant… cada vegada hi havia més boira. I la boira es convertia en pluja.... a poc menys de 30 minuts d’arribar a l’aparcament quasi donem la volta... “vols dir que era per aqui???” ens preguntavem... cap indicació.

Quan hem arribat a l’aparcament, plovia i no es veia quasi res! Quina mala pata!! I la gràcia d’aquesta zona són els colors i tonalitats de les muntanyes i el bany al riu calent. Intentem sortir del cotxe, pero l’aigua de la pluja cau com si fosin agulles de cap. Anem tapats amb guants, pantalons llargs, jaquetes i la cara ens la tapem amb les mans… és imposible caminar més. Toquem l’aigua calenta i tornem al cotxe tot calats…Ens queden 4 hores mes per anar cap a Hella.



 Landmannalaugar només val la pena anar-hi si fa bon temps, ja que se li ha de dedicar tot un dia sencer (com a mínim). La veritat és que hem fet una kilometrada, per no veure absolutament res… be si, pluja i un riu on ens hagues agradat posar el cuc en remull

De tornada hem seguit la carretera 26 direcció Hella, Això sí, el paisatge és espectacular: el volcà Hekla queda molt a prop a l’esquerra,  … tot és molt molt maco.

Anem directament a la cascada de Seljalandfoss. Aquesta cascada es impressionant i estreteta. Te la particularietat que te un caminet que et permet caminar per darrera de la cascada... i obviament quedar mullat :)
Seljalandsfoss,


Seljalandsfoss, vista per darrera

Un cop visitada Seljalandfoss, anem cap a Skogar, on tenim reservada la nostra nit per a dormir.

Despres de deixar les motxilles a la GH d’Skogar, hem anat a veure la cascada Skogafoss. Impresionant! Té més caudal que la Seljandfoss, potser és més espectacular des de lluny… però no pots caminar per darrera. Com que feia tant vent, al acostar-nos-hi ens hem emportat una dutxa d’aigua gelada! La vista de la cascada des de baix és brutal. També es pot pujar pel caminet que queda a la dreta i veure la cascada des de dalt. Pugem… estem fosos!!!


No hay comentarios:

Top 10 de les visites