viernes, 22 de julio de 2011

Arecibo i els ovnis

Divendres!! Iuju!!!!! Els nois i jo ja estem farts d’anar de l’hotel al pont i del pont a l’hotel, treballar, treballar i treballar.. i quan podem escapar-nos al “piña colada”. Malgrat soni fantàstic això de piña colada, es una mena de quick restaurant per menjar qualsevol cosa i no pas gaire bona :(.


Un dels 8 peatges
Així que com a comiat meu d’aquesta setmana hem decidit fer una petita excursió. IUJUUUU!!! Aprofitant que encara no hem anat a veure com esta l’autopista, ni quins edificis tenim, ni en quin estat estan (si es que comprem cada cosa...) travessarem part de la pista fins a Arecibo! L’excusa li ha semblat be al Dire (be, l'ha proposat ell), aixi que pa alla vamos!!

Aixi es la nostra nova adquisició. 


Selva amazonica que invaeix...

Mes selva damunt la pista..

El peatge es baratet.. vaja, uns 2.5 dolars creuar 3/4 parts de la illa.. i amb poli incorporada (la pasta que ens costa la poli dels webs). S'han de fer força obres, el terra, els laterals, intentar mantenir la selva amazonica aquesta de manera controlada i que no invaeixi l'autopista, arreglar els ponts, montar un sistema de rebuts que no sigui manual.. sisisis, el que sentiu, entreguen un paperet en blanc i omplen el cost.. vaja, un drama. (pero el tema dels rebuts sera un Costums Ruertoriquenses)

Una vegada vista la magnitud de la tragedia.. hem tornat enrera, i casi ens matem fent la incorporació a l'autopista, un camió casi ens aixafa... anava tant depressa.....  I un cop passat el sustu, aixequem la vista i... ens trobem el següent camió.. us heu fixat amb el titol de la marca que transporta?

Marca: Me salve, i si... ens varem salvar..


Tractors... i com corren!

Aqui tot es tant americanu... Mon, t'estic preparant un post de tractors :)




Per arribar a l'Observatori d'Arecibo S’ha de pujar una costa a peu d'alguns 10 minuts, aneu còmodes. A l'entrada hi ha una exhibició de descobriments d'astronomia. Podràs realitzar experiments que t'ajudaran a entendre principis astronòmics. Pel meu parer, una mica cutre si ho comparem amb el museu de la ciencia.. Be, moooolt cutre, però que hi farem, per molt superpotencia que siguin els USA, no tenen diners per invertir-hi.

El museu per dins

Hi ha un auditori que presenta una pel•lícula de 20 minuts sobre les tasques que s'hi realitzen. La peli, feta gracies a una donació, es mooolt cutre sobretot al principi. Hi surten desde els cuiners fins a la noia que li acaben de publicar un estudi en una revista. Aix, tant previsible tot el documental :(

En acabar la pel.lícula veuràs al radiotelescopi en acció. L'horari és de 9:00 a.m. a 4:00 p.m. de dimecres a diumenge, excepte en temporada alta (1 juny - 31 juliol i 15 desembre-15 gener) que obre de dilluns a diumenge. L'observatori té un cost d'admissió de $ 5 per adult i $ 3 per nen.

Entrada al Observatori
El Radiotelescopi d'Arecibo és el més gran del món, i el subsegüent en grandària es troba a l'Àfrica. El Radiotelescopi, està administrat per la universitat Cornell amb un acord de cooperació amb la National Science Foundation. L'observatori funciona sota el nom de National Astronomy and Ionosphere Center (Naica) encara que s'utilitzen oficialment dos noms. Recol•lecta dades radioastronómiques, aeronomía terrestre i radar planetaris per als científics mundials. Encara que ha estat emprat per a diversos usos, principalment s'utilitza per a l'observació d'objectes estel•lars.

El cèlebre radiotelescopi, que va ser instal•lat el 1963 i la superfície reflectora va ser reconstruïda el 1974, és utilitzat per a estudis sobre la lonosfera, per a la cartografia radar de la Lluna i dels planetes i, a més, per a la Radioastronomia. Com podeu veure, plovia.. i molt., ja us he dit que heu de portar paraigües.....  

Per el 16 de novembre de 1974, es va transmetre des de l'Observatori d'Arecibo el senyal de ràdio més potent dirigida per la humanitat a les estrelles, amb l'esperança que hi hagi alguna forma de vida extraterrestre en un sistema solar similar al nostre.

El missatge contenia una sèrie d'informacions sobre la vida terrestre: un esquema de nombres, els àtoms dels elements de què estem principalment constituïts (hidrogen, carboni, nitrogen, oxigen i fòsfor), imatges esquemàtiques de la doble hèlix del DNA, de un ésser humà, del sistema solar i del propi radiotelescopi d'Arecibo.


La maqueta que hi ha al museu

El diàmetre de la "antenita" principal és de 305 metres, construïda dins d'una depressió, si pateix de vertigen prepareu-vos :) !!!!. La superfície de l'antena està formada per res més i ni més ni menys que de 38,778 làmines perforades d'alumini; cadascuna mesura aproximadament 1 x 2 m, suportades per un entramat de cables d'acer. El receptor està situat sobre una plataforma de 900 tones suspesa 150 m en l'aire per 18 cables subjectats per tres torres de formigó armat, una de 110 m d'alçada i les altres dues de 80 m d'altura (les cúspides de les tres torres estan al mateix nivell).

La plataforma posseeix una via giratòria de 93 m de longitud, en forma d'arc, sobre la qual es munten l'antena de recepció. Cal destacar ... que del 3 al 7 de març de 2001, l'observatori ha estat utilitzat per observar l'asteroide (29.075) 1950 DA, considerat com l'objecte més proper a la Terra.

Però la cosa no queda ahi ... ja que l'Observatori ja estat protagonista a les pel.lícules de Hollywood ... el mateix va ser utilitzat com locació per a la pel.lícula de James Bond GoldenEye.
També va ser escenari per a l'episodi d'Expedient X titulat "Petits Homes Verds" i va aparèixer a més a les pel.lícules Contact i Species. I també surt al llibre que em va regalar la Reyes :) I ara.. hi surto jo :D

Sota la pluja torrencial :)

1 comentario:

Nuria dijo...

Això si que t'ho envejo de veritat!! Contact és la meva peli preferida i poder anar aquí seria increible!!!

Top 10 de les visites