jueves, 28 de julio de 2011

Jaisalmer, el Thar i les estrelles

Jaisalmer està molt aprop de Pakistan i és la porta d'entrada al desert indi (el Thar). Els plats forts d'aquest poble turístic fins a la medul·la són el Fort i els safaris en camell. Dorms entre dunes, sota les estrelles, et fas amic del teu camell i escoltes cançons del desert... Sóna bé oi?

Dons com ahir varem estar donant voltes pel fort, aquest mati hem organitzat una sortideta per veure el llac que hi ha a Jaisalmer, el llac Gadi Sagar i les havelis (cases tipiques del rajastan on vivia la gent amb mooooolts diners). Hem sortit amb un 4x4, desde l'hotel amb un xofer privat.. luju luju! Que ens ha portat directament a veure el llac

Gadi Sagar


Vistes del fort de jaisalmer desde la terrassa de la Salim Singh-ki Haveli
Despres hem anat a veure les Havelis. Sincerament, crec que sense ell no haguessim trobat ni una!! La primera: la Salam Singh-ki-haveli. L'entrada ens ha costat 20 Inr cada un i 20 mes per la Camara. Aixi dons 60 Inr tot plegat (la lonely diu que 50 per cap, nono). La veritat es que ens ha agradat molt, mes que per lo maca que es la haveli en si, per les explicacions de l'home. De com es construeix, de quins deus hi ha a la india, de quins utensilis es fan servir, de com es reutilitzava l'aigua, el fang per rentar les dones, el terra, rentar la casa i despres com a fertilitzant. Realment molt recomanable la visita per tenir una idea de com era la vida en aquesta zona.

La segona haveli que hem anat a veure es la Patwa-ki-haveli. A veure, moooolt mes espectacular que la primera, perque es troba dins d'un carrer molt estret. Molt treballada, pero em faltaven les explicacions mes acurades, no pas un .. aqui espejos.. aqui la mesa de oro.. puaaajjj!!



A la per dinar, i ja posats ens varem menjar pollastre amb salseta (no recordo el nom, es una llastima) y 4 pakores de primer, i de segon uns nuddles.

Despres del gran apat, a descansar una miqueta de la calorada, piscineta i apa.. cap a les dunes a fer una volteta en camell i un petit refrigeri.. aix, els nostres ultims moments com a Rajas de Jaisalmer..

Us deixo les fotos... que parlen per si soles :). No hem vist estrelletes perque aqui esta el Monzo i esta tot ple de nubolets :(
















Ara, poques hores falten per tornar a la crua realitat del tren de tercera classe. Jo no vull marxaaaaaaaaaaar!!



No hay comentarios:

Top 10 de les visites