domingo, 5 de junio de 2011

Home, la terra vista des del cel i consells per viatjar responsablement

Hola!!!

Fa moooolts i moooolts anys vaig anar a l'exposició que feien al palau de la Virreina sobre un fotograf que es dedicava a anar amb helicopter i fer fotografies desde l'aire. Aquest fotograf es en Yann Arthus-Bertrand i l'exposició es deia "la terra vista des del cel". Derivada d'aquesta exposició es va fer un llibre, be.. multitud de llibres en diferents formats, que us recomano fullejar en el cas que volgueu viatjar amb la ment.

Avui m'han passat (de forma pirata) una pelicula que es diu Home, basada justament en aquest conjunt de fotografies y director (crec) de la pelicula.

Us deixo unes fotografies perque disfruteu i perque penseu en la realitat del nostre petit mon. Organismes com les Nacions Unides, la FAO o la Unió Mundial per a la Conservació de la Natura (UICN) ens avisen que el 20% de la població mundial consumeix mes del 80% dels recursos naturals de tot el mon. Que la Terra, perd 13 milions d'hectàrees de boscos cada any i que el 75% dels recursos pesquers estan esgotats o de capa caiguda.

Ja se que ho sabeu... pero recordeu que si viatgeu, si us moveu, si disfruteu del nostre petit planeta, sigueu responsables amb el medi.



 







Queeeee, pensaveu que acabaria aquest post sense adjuntar-vos una sèrie de recomanacions / consells per viatjar responsablement.??? vaaaaa, que no son gaire mes diferents dels que ens ensenyaven quan anavem de colonies al bosc ;)
  1. Sempre que puguis contribueix a la conservació dels valors naturals i culturals al respectar els reglaments i costums locals. Emporta't unicament les fotografies i deixa el lloc tal i com l'has trobat 
  2. Mai extreguis espècies de flora i fauna (animalejus, vaja) del seu ambient natural, incluent plantes, pedres, flors, corals, mosquits, puces, i qualsevol altre bitxitu de Deu. Recorda que està prohibida la introducció d'especies exòticas (flora y fauna que no son natives), ja que aquestes poden causar alteracions i danys als ecosistemes de casa nostra.
  3. Mai de la vida alimentis animals salvatges! Donar-li de jalar (inclus donar el teu cos com a aliment)  crea dependència i alteracions en el seu metabolismo, això afecta el seu comportament natural i els genera problemes de salud.
  4. Està prohibit el tràfic de béns arqueològics, ja que representa part de l'herencia cultural del pais o de la zona que visites.(reps de caps de buda trobats, pedres arqueologiques, caps de jíbaros, etc, etc)
  5. Esculliu sempre albergs, hotels, pensions que siguin de propietat de ciutadans locals. Utilitzeu autobusos, agencies de lloguer de cotxes i aerolinies locals. Menjeu en restaurants locals, compra en mercats locals i aneu a events locals. D'aquesta manera els diners que us gasteu queden a la comunitat.
  6. Compreu productes manufacturats localment a fi de reduir la contaminació relacionada amb la importació de béns. Però compte, mai compre artesania, roba, mobles i altres productes derivats d'espècies en perill d'extinció o protegides. A part que fomentes la seva caça indiscriminada i molt sovint il·legal, t'exposes a accions judicials si el pillen.
  7. Sobre el aigua i l'energia, utilitzeu-ho racionalment. En molts llocs aquests recurs és escàs. En alguns paisos no es pot purificar les aigues que utilitzem per rentar-nos la cara o el cos com s'acostuma a fer en paisos desenvolupats. Per això és important que utilitzem cosmètics biodegradables. I apagueu sempre els llums i l'aire acondiciona al sortir de l'habitació (ja se que és agradable arribar i trobar l'habitació fresqueta..) . .
Apa dons... a disfrutar!!! Feliç dia del medi ambient!!!

No hay comentarios:

Top 10 de les visites