jueves, 25 de agosto de 2011

12 consells per disfrutar del viatge a la india




1. Aprèn a regatejar. L'Índia és un país de comerciants, cal negociar el preu d'una ampolla d'aigua a la botiga de la cantonada, un souvenir en el mercat o un taxi sense taxímetre. Fins i tot per les habitacions d'hotel es regateja. Tot és negociable. A part, intenta ser el primer comprador del dia, que els aparegui el primer comprador i no realitzi una compra porta mala sort al negoci

2. Porta sempre paper higiènic sobre o millor, toballoletes humides. És extremadament complicat trobar paper de bany en la majoria dels lavabos a l'Índia, bàsicament perquè en aquesta zona s'utilitza la mà esquerra i el raig d'aigua per a aquests menesteres. És difícil trobar paper en qualsevol vàter fora dels aeroports principals o hotels de luxe, així que el millor és anar preparat.

3. Accepta i interioritza que ets estranger, prepara't per que se't quedin mirant en tot moment.



4. En relació amb el punt 3, prepara't perquè tothom et intenti estafar. Cal tenir cura de la gent que surt del no-res i et comença a parlar. Si en els primers 5 minuts de conversa ha dit les paraules "negoci", "gemmes", "catifes" o et parla d'algun taller d'artesania local en què no compren els turistes ("Maguls"), simplement somriu, digues "no, thank you" i continua caminant.

5. A la Índia, el concepte de l'espai vital no el tenen massa clar. Cada cop que parlem amb algun local es forma un cercle al voltant nostra perque la gent que està pel carrer és bastant curiosa i li interessa saber de què estem parlant. La veritat és que és una mica agobiant! Sota el mateix critere, pixen i caguen sense cap mena de pudor en mig del carrer.


6. Utilitza el transport públic cada vegada que puguis. El metro de Delhi o els trens són un lloc fantàstic per endinsar-se en la cultura de l'Índia i conversar amb la gent. Prepara't perquè la gent se't quedi mirant ja que els turistes no solen utilitzar el transport públic. Encara que jo obviaria l'autobus,...

7. ¡Porta calçat còmode! Les sabates per caminar o sabatilles còmodes són les millors. És possible utilitzar xancletes o sandàlies, però prepara't per ser l'únic que les porta i per tocar de peus negres de la contaminació i la pols de les ciutats índies.


8. Porta sempre desinfectant per a les mans.

9. Mira bé per on camines mentre explores la ciutat. Les voreres i els carrers de l'Índia no solen estar ben mantingudes i els sots i forats (plens d'escombraries i excrements d'animals).  

10. Estigues allunyat de l'aigua de l'aixeta, però no tant. D'acord amb la majoria de tips, consells i guies que vaig llegir abans d'anar a l'Índia, l'aigua de l'aixeta és molt perjudicial i s'ha d'evitar a tota costa. Mentre vaig estar allà vaig utilitzar l'aigua embotellada per la set i vaig acabar pillant com tothom..

11. La diarrea és part de l'experiència. Mentalítzat i recorda portar medicaments per combatre-la.

12. Menja on mengen els indis. No només perquè serà el menjar més barat que trobaràs, sinó perquè probablement sigui molt més bona que la del restaurant per a turistes a la zona pija de la ciutat.

Ah, i recorda: l'India es un pais on tot pot passar, pero res es pot donar per segur que pasi :)

No hay comentarios:

Top 10 de les visites