viernes, 7 de agosto de 2009

Pakse Agency



Hooooola,

Ja estem en camboia, avui tot el dia de viatge, i si realment mai t'han timat es que no has estat en Laos.

Com sempre, matinasu de bon mati a les 6.45 am, deu meu quina son!!!! Recollim totes les motxiles i ens anem a esmorzar com cal, un cake de banana i una pepsi laosiana. Ens ve a buscar el nostre contacte del vaixell que ens porta cap a la zona del port. Creuem el Mekong per anar a agafar una van que ens portarà a Cambodja.

Ja de bon mati ens ha semblat raro que ens pasesin a buscar a les 8.00 am quan el pick up era a les 9.45 am, pero be, millor anar amb temps. Aixo pensava jo fins que hem arribat al port i ens han dit que fins les 10.30 am res de res, aixi q ha esperar un hora treinta minuts que s'ha fet llarg. Amb calor, molta calor. I escoltant la musica dels laosianos. Hem feia molt mal el cap...No hi ha cap lloc per passejar, perque el que anomem "port" no deixa de ser el final d'un carrer estil laosia, sense asfaltar obviament, i amb 8 botigues totes iguals a banda i banda. I sense internet!!! Al final del "carrer" es on aparquen les vans.


Veiem una van!! ole ole, es la nostre, pujem i ens dirigim to Siemp Riep, pero el conductor ens avisa que abans pasarem nit a Kompong Cham. Be, això i també és el que posa el nostre paperet...

No es aixi!!!! per molt que ens enfadem, tant es... pararem a Kompong Chang.

Entre mig parem per fer un altre canvi de van i ens diuen que menjem alguna cosa, que trigara una horeta el proper transport... dons en horari laosià ha trigat casi 2h. Dinem en una especie de descampat.. be aqui tot es descampat.. nuddles, que raro :P


Canvi de van i per fi arribem a la frontera i comencem amb els trapis. Primer paguem 2 dolars per cap per pasar la frontera de Laos, preguntem perque 2 dolars i el paio diu que per posar stamp. .

Pasat el primer "peatje" veiem una mena de carpa, es un metge!!!amb bata blanca en mig del nores!!! que fixa't, ens demana carnets de vacunacio i ens pren la temperatura. Mai a la vida m'havien demanat el carnet de vacunació!!! això si, sempre el porto :). Així dons, nosaltres pasem sense problemas, pero un noi de UK que venia amb nosaltres, pilla. A UK no s'estila el carnet de vacunacio (o no s'estila o no se l'ha fet) i per tant te que pagar 1 dolar al metge en concepte de soborn i disposar d'un carnet de vacunació per poder continuar. El carnet de vacunació en Laosiano..

Ara anem a la caseta per a obtenir la Visa de la frontera amb Cambodja. Mai habia vist tan trapi en una frontera, per posar el visat mes i més dolars, i ara anem a altre caseta on posan altre seguell conforme entres al pais, vingaaa altre dolar per stamp.

Com anecdota el noi UK no portaba mes diners, i el paio no li donava pasaport, no diners, no go to Camboia. Son clars, no?

Be, ens hem gastat mes diners a la frontera que en tot el viatje en Laos..! entre dinar i frontera casi 80$!!!

Be, pujem altre cop a la van i anem de cami fins arribar a Siemp Riep. Oh no, a mig viatje parem i canviem de van, una altra vegada??????!

Ens posen a dues noies i a nosaltres amb gent de ves a saber d'on, amb pantalla al sostre posan musica de karaoke cambodjana , la gent reia sola i jo estava ja fins al gorro. Tots apretats!! quina olor!! que maca es Asia!

Ens fan baixar per fer canvi altre cop en un poble, un poble anomenat Kratie nomes famos per les seves tarantules fregides. Baixem i atencio, no hi ha mes transport, ens han timat, perque teniem que anar a Kompong Cham a pasar nit alla i no ha sigut aixi.

Ens cabreem i diem al que ens fara el pick up al mati que aixo no era lo pactat, que truques a Pakse al home de l'agencia i a ve que pasava. Truquem i ens diu que no tenim rao, li diem que es un lladre , no se si m'ha entes, pero crec que si, perque s'ha posat molt nervios i al final nomes hem sacat en clar que la carretera per la nit era perillosa.

Potser te rao, pero hem perdut temps, ara estem a Kratie, ens ospedarem en la YOU HONG GH, que te endols per posar fogo per a mosquits i aigua calenta per uns 8$ els dos, sembla net.

Potser lo que mes ens ha molestat ha sigut la poca sinceritat de l'agent de viatjes, si ens haguest dit aixo de la carretera perillosa dons segurament ho haguessim acceptat d'una altra manera...

m'en vaig a fer un masatge de 45 min amb un massage by blinds, que m'he fet una estrabada coll al baixar canoa..

Per sopar  una mica de pizza a la mateixa GH que no estaba gens malament i dos shake's, mango i coco. Mmmmmmm!


fins demaaaa!, posarem fotos frontera, aixo va molt lent.

1 comentario:

Lluis dijo...

Bueeno, crec que heu passat l'exàmen 'cruza la frontera como puedas'. A partir d'ara anireu més amb compte. Si és que de les agències no et pots fiar... i menys d'aquests païos que amb la tonteria de que no t'entenen...

bé, paciència que demà ja sereu al paradís... Angkor!

Top 10 de les visites