viernes, 6 de agosto de 2010

el llac van i els gats

En ple segle XX, tota la Terra estava explorada.. tota? nooooo, tota no.. el mon dels gats seguia donant sorpreses... Una d'elles la troballa del Van Turc.


El Llac Van (on estem ara), està situat en una conca sense sortida acuatica (el que li dona graaan salinitat), a 1600 mts d'altitud i ubicat en una alta zona inhòspita. Aqui surgeix una raça de gats salvatges anomenada Van Kesidi.

Al 1955, una viatgera anomenada laura Lushington (especialista en gats) va viatjar per la zona del llac Van i va descobrir una raça desconeguda de gats. La gent d'allà la va obsequiar amb dos cries (clar, en aquella epoca podies portar bitxus als avions i no pasava res).


Sembla ser que, després, es va identificar aquesta raça en estat salvatge en altres regions de Turquia, pero se'ls i va quedar el nom de Van degut a la troballa original. Els gats descendets de les dues cries es van trasnsformar en la raça Van Turc.

El Van Turc, es un gat blanc amb un parell de taques en el cap, considerat carinyos i inteligent. Pero allò que els hi ha assegurat la fama inmediata entre els criadors es que el gat fa honor als seus origens al costat d'un llac com el Llac Van. I a diferencia d'altres gats, excepte del Nico, el Van Turc sap nadar i distruta banyant-se en llacs, piscines, i qualsevol lloc que hi hagi aigua.


Dedicat al Nico..et trobem a faltar a tu i a la rata.

(fotos??pero si en prou feines hem pogut entrar al blog!!,)

1 comentario:

lasrala dijo...

Li donaré els records de la teva part al Nico i li explicaré el tema de nadar, no sé si li farà gaire gràcia (crec que és una mica gelòs.)
Ja ho tinc firmat (a pagat 209,-pollos més del que posava al papel aquell, de lo d'agost).
Li he ensenyat la caseta a la Loles i li ha agradat mooolt. I despres de mirar botigas i no trobar rés, hem anat a comprar inciensu i aqui si que hem comprat.
Nens! petons, moooolts petons.

Top 10 de les visites